Photostory er et digitalt produksjonsverktøy for sammensatte tekster, som er interessant for norskfaget fordi det for det første er et gratis alternativ og fordi det er forholdsvis enkelt i bruk. Photostory handler i sin enkelthet om å sette sammen stillbilder til en fortelling. Når man har satt inn bildene kan man lese inn kommentarer. Det er også mulig å legge inn forskjellige effekter og musikk. Når man er ferdig lagrer man filen som en film som kan lastes opp i ulike publikasjonsformer som f.eks. YouTube eller i blogg (Harboe, L. 2010, s. 117).
Gjennom Photostory kan elevene lage sammensatte tekster om en bok de har lest eller det går an å bruke bilder angående en tur eller en felles opplevelse. Photostory kan også brukes som dokumentasjonverktøy i Kunst og håndverk. Bruksområdene er mange og egner seg godt til samarbeid. Elevene kan tegne, fotografere, de må redigere bilder, de må lagre bildene/tegningene. Da må de sette seg inn i bruken av redigeringsprogram som for eks. PhotoFiltre (se IKT i norsk). De må sette seg inn i bruken av Photostory. Her kan elevene lære å spille på hverandre og bruke hverandres sterke sider.
I norskfaget første året prøvde vi Photostory. Da laget vi en presentasjon av en barnebok som vi hadde lest. Her er hva jeg laget:
For nedlastning av programmet trykk her.
Harboe, L. (2010). noRskbokA.no. Digitale verktøy i norskfaget. Oslo: Universitetsforlaget.
Svært godt om Photo Story 3 og om hvordan programmet kan brukes i skolen. Jeg liker det du skriver om at elevene kan lære av hverandre. Fint med referanser til "pensum" (Harboe) og link til nedlasting.
SvarSlettTror jeg i noen tilfeller har svart litt feil på kommentarer. Får du melding hvis jeg legger svaret som kommentar? Det er vel viktig at en legger svaret under kommentaren på 'svar'? Svaret jeg gav på din kommentar ligger under.
SlettJa, ikke sant. Det er uante muligheter for tverrfaglig arbeid med dette programmet.
SvarSlettNå er eksemplet i Photostory lagt ut.
SvarSlett